Opstootje op de training van Groningen: 'Ze blijven gaan en dan explodeert het'

Opstootje op de training van Groningen: 'Ze blijven gaan en dan explodeert het'

Gepubliceerd: vrijdag 12 februari 2021 om 20:50vr 12-02-2021 om 20:50

Vrijdagmiddag vond er op de training van FC Groningen een opstootje plaats. Vleugelaanvaller Alessio da Cruz kreeg het aan de stok met doelman Sergio Padt en verliet boos de training.

Volgens RTV Noord en het Dagblad van het Noorden vlogen de twee elkaar in de haren tijdens het afsluitende partijspel. Padt vond dat zijn aanvaller iets fout deed en sprak hem daar op aan, waarna Da Cruz reageerde. Ploeggenoten moesten voorkomen dat de twee met elkaar op de vuist gingen en de van Parma gehuurde vleugelspeler verliet vervolgens de training. Daarbij negeerde hij trainer Danny Buijs.

Die wil zelf niet al te zwaar aan het incident tillen. "Ze coachten elkaar tijdens een kleine partij en kijken vanuit hun eigen bril naar de situatie. Daardoor blijven ze tegen elkaar ingaan en explodeert het. Vervolgens besluit Alessio om de training te stoppen vanwege dat conflict. Het zijn mensen en geen honden. Als ik een hond roep moet hij terugkomen, maar dit zijn mensen met emoties."

De trainer van Groningen heeft besloten om geen boetes uit te delen en zegt dat het incident al is opgelost. "Ze moeten terugkomen als ze in staat zijn om goed te trainen. Zijn ze daar niet toe in staat dan is het beter om even naar binnen te gaan en af te koelen. Na de training heb ik met alle twee gezeten en is het uitgesproken en opgelost."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws