De Graafschap meldt zich op directe promotieplek: bal bij Cambuur en Almere City

De Graafschap meldt zich op directe promotieplek: bal bij Cambuur en Almere City

13-02-2021 16:20 Laatste update: 16:19
44

De Graafschap heeft voorlopig maximaal geprofiteerd van de afgelastingen van promotieconcurrenten SC Cambuur en Almere City. De Superboeren wonnen zaterdagmiddag thuis met 2-0 van MVV en staan sowieso tot dinsdag op een directe promotieplek.

De Graafschap-MVV 1-0
De wedstrijd zelf had niet zoveel om het lijf. Nummer 18 MVV verdedigde en de thuisploeg zocht naar openingen. Dat lukte één keer: Jordy Tutuarima schoot na een half uur spelen op aangeven van Danny Verbeek de 1-0 binnen. Diezelfde Tutuarima raakte nog de paal en invaller Melvin Platje had ook al geen geluk, waardoor het bij 1-0 bleef.

De Graafschap staat op plek 1, met evenveel punten als koploper Cambuur en met drie punten meer dan Almere City. Die twee clubs hebben echter nog twee wedstrijden tegoed en beginnen dinsdag aan hun inhaalprogramma, tegen respectievelijk TOP Oss en Helmond Sport. De Graafschap ligt ondertussen ook op koers voor een periodetitel: de ploeg van Mike Snoei is na vijf wedstrijden in de derde periode nog foutloos.

Go Ahead Eagles - Telstar 1-0
Gedurende de hele wedstrijd op Erve Asito, het stadion van Heracles Almelo, domineerde de ploeg van trainer Kees van Wonderen. De enige treffer viel echter al na vijf minuten: Jacob Mulenga verschalkte Telstar-goalie Jasper Schendelaar van dichtbij. In het vervolg van de wedstrijd hield diezelfde Schendelaar zijn ploeg op de been, maar een gelijkmaker viel niet meer.

Daardoor is Eagles de nummer vijf in de Keuken Kampioen Divisie en heeft het even veel punten als NAC, dat met een wedstrijd tegoed vierde staat. De achterstand op nummer twee Almere City, de ploeg die nu op een plek staat die recht geeft op automatische promotie naar de Eredivisie, is zes punten.