'Ik hoop dat we de Europa League ooit winnen: we volgen het voorbeeld van Ajax'

'Ik hoop dat we de Europa League ooit winnen: we volgen het voorbeeld van Ajax'

13-02-2021 22:18 Laatste update: 22:47
53

Club Brugge ligt op koers voor zijn vierde landstitel in zes Jupiler Pro League-seizoenen, maar hoopt op meer. Blauw-Zwart hoopt nu ook in Europa te oogsten en spiegelt zich aan Ajax.

De ploeg van Philippe Clement werd voor de winterstop derde in een Champions League-poule met Borussia Dortmund, SS Lazio en Zenit Sint-Petersburg: hierdoor verzekerde men zich van de knock-outfase van de Europa League. "Ik hoop dat we die ooit winnen", toont aanvoerder Hans Vanaken zich ambitieus, in gesprek met La Dernière Heure. "We volgen het voorbeeld van Ajax, dat de finale van de Europa League haalde en de halve finale van de Champions League."

Club Brugge neemt het op 18 en 25 februari op tegen Dinamo Kiev en wil laten zien dat het gegroeid is sinds zijn rampzalige Champions League-campagne in het seizoen 2016/2017: toen werd er in een poule met Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen niet één punt gepakt. "Onze eerste campagne in de Champions League eindigde met een 0 op 18", weet ook Vanaken nog. "Sindsdien zijn we alleen maar volwassener geworden. Onze huidige resultaten kwamen uit die ervaring. We kunnen nu nog een stap verder gaan."