Van Beek verliest dik bij werkgever Feyenoord: 'Zou hier geen minuten meer maken'

Van Beek verliest dik bij werkgever Feyenoord: 'Zou hier geen minuten meer maken'

Gepubliceerd: zondag 14 februari 2021 om 17:40zo 14-02-2021 om 17:40

Sven van Beek speelde zondag weer eens in De Kuip, nadat hij welgeteld één Eredivisie-minuut had gesmaakt in anderhalf jaar tijd. De 26-jarige verdediger deed dat echter in het shirt van Willem II, de club die hem sinds kort huurt van Feyenoord.

De Tricolores verloren met liefst 5-0 in De Kuip, maar Van Beek is blij dat hij weer ruim een uur mee kon spelen, na slepend blessureleed. "Ik heb twee jaar lang keihard lopen knokken, dag in dag uit, om weer fit te worden. Dan kies ik ervoor om Feyenoord te verlaten in de winter, om naar Willem II te gaan voor speelminuten. En dan de eerste wedstrijd in De Kuip...", laat hij weten aan ESPN. "Dat is voor mij een speciaal gevoel natuurlijk."

Van Beek heeft tijdens de vorige transferperiode bewust een stap opzij gedaan. "Ik weet wat ik kan en ik trainde al een paar weken bij Feyenoord. Maar de situatie was zo dat ik hier geen speelminuten zou krijgen. Ik wilde mezelf weer laten zien, want ik heb het spelletje gewoon heel erg gemist. Het was een mooie kans om hier minuten te maken."

Het weerzien met Feyenoord werd echter afgesloten met een dikke nederlaag: Willem II kon één helft lang gelijke tred houden met Feyenoord, incasseerde vlak voor rust de 1-0 en stond in no time op een onoverbrugbare achterstand. "Ik denk dat we in de eerste helft als team gewoon heel goed gespeeld hebben en nauwelijks iets weg hebben gegeven. En dan geef je in de laatste minuut zo'n kans weg... Dat kan niet, ben ik ook heel boos om. Mag ook gewoon niet meer gebeuren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws