VP's Elftal van de Week: hofleverancier FC Twente blijft Ajax en ADO voor

VP's Elftal van de Week: hofleverancier FC Twente blijft Ajax en ADO voor

15-02-2021 10:00
56

FC Twente is hofleverancier in VP's Elftal van de Week na speelronde 22 in de Eredivisie. De Enschedeërs leveren in elke linie een speler. Ook Ajax, Feyenoord, AZ, FC Groningen, ADO Den Haag en RKC Waalwijk zijn van de partij.

Martin Fraisl (ADO Den Haag)
ADO haalde deze winter weer een hele rits spelers naar de Hofstad, maar Fraisl is ook écht een versterking. De Oostenrijkse keeper bleef slechts twee keer het antwoord schuldig op 34 PSV-pogingen en had een groot aandeel in het gelijkspel.

Ahmed Touba (RKC Waalwijk)
Scoren in de laatste minuut en RKC aan drie gouden punten helpen tegen concurrent FC Emmen: het was vrijdag de avond van Touba. RKC wachtte al tien wedstrijden op een overwinning.

Kik Pierie (FC Twente)
Probeerde hij zich in zijn eerste maanden als Twente-speler nog geforceerd te bewijzen aan Ajax, nu is Pierie een stabiele factor in de Enschedese defensie. Blonk uit tegen Vitesse (0-2 zege).

Milan van Ewijk (ADO Den Haag)
Vaak één van de beteren bij het worstelende ADO en dat was tegen PSV niet anders. Van Ewijk gaf een assist en keerde zaterdagavond - wonder boven wonder - met een punt huiswaarts.

Ramiz Zerrouki (FC Twente)
In Enschede weten ze het al langer, maar Zerrouki begint nu ook op te vallen bij het grote publiek. De middenvelder speelde Vitesse-regisseurs Oussama Tannane en Riechedly Bazoer vakkundig uit de wedstrijd.

Jens Toornstra (Feyenoord)
De uitslag (5-0) doet vermoeden dat Feyenoord geen kind had aan Willem II, maar in de eerste helft was van een krachtsverschil tussen de nummer vijf en nummer zestien van de ranglijst amper sprake. En toen brak Toornstra de ban.

Davy Klaassen (Ajax)
Het duurde een paar maanden, maar Klaassen is weer de trefzekere schaduwspits van Ajax. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Tegen Heracles opende hij de score met zijn achtste competitiegoal.

Calvin Stengs (AZ)
Hij stond al even droog, maar Stengs zag tegen Heerenveen (3-1) kans de schroom van zich af te gooien. Een doelpunt, een assist en daar was er nog eentje bijgekomen als Myron Boadu niet voor open doel had gemist.

Queensy Menig (FC Twente)
Twente boekte zondag tegen Vitesse de eerste overwinning sinds 9 januari en Menig was dan ook een gelukkig mens. Met de openingstreffer zette hij zijn ploeg op het juiste spoor.

Jörgen Strand Larsen (FC Groningen)
In de Noorse jeugd speelde Strand Larsen vaak samen met Erling Haaland. Waar de een als een komeet omhoog is geschoten bij Red Bull Salzburg en Borussia Dortmund, zit ook zijn generatiegenoot eraan te komen. Staat op negen goals in twintig competitieduels.

Sébastien Haller (Ajax)
Wat gaat het hem makkelijk af: Haller maakte tegen Heracles al zijn vijfde doelpunt voor Ajax. Daarnaast was de spits verantwoordelijk voor de assist bij de openingstreffer van Klaassen.