Kritiek Schmidt opzijgeschoven: Nogmaals, laat hem zijn eigen zaken uitleggen

Kritiek Schmidt opzijgeschoven: "Nogmaals, laat hem zijn eigen zaken uitleggen"

14-02-2021 22:59 Laatste update: 15-02-2021 00:11
71

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond kan niet zoveel met de kritiek van Roger Schmidt. De PSV-trainer beklaagde zich na de bekerwedstrijd tegen Ajax over de VAR en suggereerde zelfs dat de videoarbitrage misschien beter afgeschaft kan worden.

Van Egmond wilde hier echter niet te veel woorden aan vuil maken. "Ik zit hier om de zaak van de arbitrage uit te leggen, hij zou zijn eigen zaak uit moeten leggen. En zich niet met de arbitrage moeten bemoeien. Dat doe ik ook niet met hem. Of hij hier wel iets van mag vinden? Ja, dat klopt wel. Hij mag ergens wat van vinden. Maar nogmaals, laat hem zijn eigen zaken uitleggen", liet de ex-arbiter zondag weten in Dit was het Weekend op ESPN.

Dat er tijdens de vorige bekerronde wat arbitrale fouten werden gemaakt, onderschreef van Van Egmond echter. Hij had de zware overtredingen van Nicolás Tagliafico en Devyne Rensch tijdens Ajax-PSV ook gezien. "Ik vond die van Tagliafico nog niet de zwaarste. Ik vond die van Rensch erger, zwaarder: duidelijk een rode kaart. Met de snelheid waarmee hij inkomt, met zijn volle gewicht erachter op de enkel van de tegenstander: dat is gewoon een rode kaart."

Ook Excelsior-back Brandon Ormonde-Ottewill had ook rood moeten krijgen tegen Vitesse, vond Van Egmond. "Een duidelijke rode kaart. De scheidsrechter (Dennis Higler, red.) mist hem, maar mag hem niet missen. Daar moeten we heel eerlijk in zijn en dat wordt ook zeker onderwerp van gesprek deze week."