Spaarzame complimenten voor PSV: 'Malen is een spits van de buitencategorie'

Spaarzame complimenten voor PSV: 'Malen is een spits van de buitencategorie'

Gepubliceerd: maandag 15 februari 2021 om 14:35ma 15-02-2021 om 14:35

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV van zaterdagmiddag (2-2) kende twee absolute uitblinkers. Dat vindt Arnold Mühren, spelersrapporteur namens De Telegraaf. Hij was onder de indruk van Donyell Malen en Martin Fraisl.

Malen scoorde twee keer voor PSV en kon Mühren, ondanks het Eindhovense puntenverlies, wel bekoren. "Hij is een spits van de buitencategorie", zegt de 23-voudig international naar aanleiding van de afgelopen Eredivisie-speelronde in de ochtendkrant. "Hij beweegt ontzettend veel, is snel, zoekt de combinaties en hij maakt goals."

Ook de mentale gesteldheid van de nummer negen beviel Mühren wel. "Hij weet zijn kansen zelf te creëren en durft een keer te missen. Hij voetbalt immers met het vertrouwen dat hij weet dat er nog een kans gaat komen."

De Eindhovense spits passeerde ADO-keeper Fraisl tweemaal, maar toch was diens prestatie volgens de nu 69-jarige Volendammer er één voor de geschiedenisboeken. "Die jongen heeft de wedstrijd van zijn leven gekeept", complimenteert Mühren de doelman uit Oostenrijk. "Hij was moedig, durfde van zijn lijn te komen en had geweldige reflexen in huis."

Het Elftal van de Week volgens Mühren: Fraisl, Geertruida, Senesi, Blind, Wijndal; Toornstra, Koopmeiners, Klaassen, Gravenberch; Malen, Haller.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws