'Makkelijk slachtoffer' Ramselaar baalt van Hake: 'Misschien grotere mond hebben'

'Makkelijk slachtoffer' Ramselaar baalt van Hake: 'Misschien grotere mond hebben'

16-02-2021 09:38
40

Bart Ramselaar heeft sinds zijn terugkeer van PSV naar FC Utrecht moeite om aan de verwachtingen te voldoen. Hij maakte de afgelopen anderhalf jaar in slechts negen Eredivisie-duels de negentig minuten vol, maar voelt zich soms ook wel een makkelijk slachtoffer.

Ramselaar viel zondag in tegen VVV-Venlo (3-1) en leverde een goal en een assist. "Ik zou tegen Ajax gaan starten", zegt de middenvelder in het Algemeen Dagblad over het afgelaste duel. "Dus dan verwacht je een week later tegen VVV óók te beginnen. Ik vond het vreemd, want de selectie was exact hetzelfde, zonder nieuwe blessuregevallen of terugkomers. Maar dat is de keuze van de trainer (René Hake, red.) en dan is het enige wat je kunt doen zó invallen."

"Tegen AZ speelde ik een matige wedstrijd en werd ik eruit gehaald, maar ik ben het er niet mee eens dat ik gelijk geslachtofferd werd. En dat heb ik ook aangegeven", vervolgt Ramselaar, die schippert tussen bank en basis én verschillende posities in het elftal. "In eerste instantie kijk ik naar mezelf, wat ik er zelf aan gedaan heb. Mijn rendement was niet genoeg en dus heb ik de trainer de keuze gegeven om dit te doen. Maar als je kijkt naar het voetballende vlak, vind ik dat ik moet spelen."

Ramselaar vindt zichzelf soms een te makkelijk slachtoffer. "Ik ben niet echt een speler die snel naar de trainer toe gaat en boos wordt. Misschien moet ik af en toe een iets grotere mond naast het veld hebben. Of ik te lief ben? Dat zou kunnen, ja."