Begrip voor handelswijze AZ: 'Ajax kampioen, Ajax al het Champions League-geld'

Begrip voor handelswijze AZ: 'Ajax kampioen, Ajax al het Champions League-geld'

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021 om 14:47di 16-02-2021 om 14:47

Kenneth Perez begrijpt dat AZ er na het afgelopen seizoen alles aan gedaan heeft om Champions League-voetbal te bemachtigen. Vooral het feit dat Ajax alle financiële middelen mocht ontvangen die horen bij Champions League-plaatsing, zorgt voor verbazing bij de ESPN-analist.

Perez merkt dat het financiële verschil tussen Ajax en de rest van Nederland steeds groter begint te worden. Voor AZ is het aanhaken. "Als je dichterbij wil komen, moet je de Champions League halen. Of twee of drie spelers verkopen voor honderd miljoen euro", begint Perez bij Voetbalpraat van ESPN. "Als je nu niet aanhaakt bij de rijke clubs, dan haak je af. Dan speel je een soort eigen middenmoot-competitie."

Vooral het feit dat de competitie voortijdig werd afgebroken en Ajax vervolgens alle Champions League-inkomsten bij mocht schrijven, steekt bij Perez. "Daarom was het ook zo oneerlijk bij het verdelen van het geld. Ze zeiden: oké, er zijn nog negen wedstrijden te spelen. Ajax kampioen, Ajax al het Champions League-geld."

Wanneer Perez kijkt naar hoe het probleem in de Ligue 1 werd opgelost, begrijpt hij de handelswijze van AZ wel. In Frankrijk werden er ook percentages afgedragen aan clubs die nog in de race waren voor Champions League-voetbal. "Ik begreep AZ wel, dat ze voor zichzelf opkwamen. Als het andersom was geweest: denk jij dat Ajax niet voor zichzelf was opgekomen? AZ had toch ook dat recht? Op dat moment stonden ze ook gelijk, behalve het doelsaldo."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws