Advies voor PSV én Giakoumakis: 'Dan houd je deur open naar nationale team'

Advies voor PSV én Giakoumakis: 'Dan houd je deur open naar nationale team'

Gepubliceerd: woensdag 17 februari 2021 om 09:04wo 17-02-2021 om 09:04

John van 't Schip, de bondscoach van Griekenland, kijkt dit seizoen met veel interesse naar de Eredivisie. Bij VVV-Venlo maakt Giorgos Giakoumakis de ene na de andere treffer, terwijl PSV het donderdag in de Europa League opneemt tegen het Griekse Olympiakos.

De bondscoach van het Griekse nationale elftal verwacht een interessante ontmoeting tussen Olympiakos en PSV. "Als PSV in goeden doen is, hebben ze veel kwaliteit. Met name voorin. Maar Olympiakos steekt er in Griekenland inmiddels wel behoorlijk bovenuit, qua aantal landstitels in de laatste twintig jaar en daardoor ook qua financiële middelen en selectie. Ik zou ze denk ik evenveel kans geven nu", wordt Van 't Schip geciteerd door De Telegraaf.

De Griekenland-coach gaat daarnaast in op de situatie van Giakoumakis in de Eredivisie. Hij geeft de goalgetter van VVV een aantal tips over een volgende club. "Dat kan een stapje hoger zijn in Nederland of bijvoorbeeld bij een mooie Belgische club. Het is natuurlijk belangrijk dat hij er sportief en financieel op vooruit gaat. Maar hij moet wel een bewuste stap maken. Dat hij blijft voetballen, dat is het belangrijkste. Dan houd je ook de deur open naar het nationale team."

Giakoumakis maakte in november 2020 zijn debuut voor het Griekse elftal. De aanvaller was meteen trefzeker. "Hij heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt het afgelopen jaar", vervolgt Van 't Schip. "Giorgos is ook helemaal afgetraind, aan het begin was hij nog een beetje zwaar. Hopelijk kunnen wij daar ook van profiteren, al is het voor hem bijna niet te doen deze lijn door te trekken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws