Dortmund wint van Sevilla, Luuk de Jong houdt dubbele ontmoeting nog spannend

17-02-2021 22:51 Laatste update: 18-02-2021 00:07
7

Borussia Dortmund heeft goede zaken gedaan in de achste finales van de Champions League. Mede door twee goals van Erling Haaland wonnen Die Borussen met 2-3 bij Sevilla, al zorgde een late goal van Luuk de Jong voor een klein smetje op de overwinning.

Op voorhand leek het geen makkelijke avond te worden voor Dortmund. De ploeg van trainer Edin Terzic presteerde de laatste weken erg wisselvallig en bezet een teleurstellende zesde plek in de Bundesliga. In de zevende minuut kwam Dortmund al ongelukkig op een 1-0 achterstand. Suso haalde vanaf de rand van de zestien uit, maar het schot leek in de handen van doelman Marwin Hitz te belanden. Mats Hummels veranderde de bal echter van richting, waardoor het alsnog raak was.

Dortmund rechtte echter al vrij snel de rug. Mahmoud Dahoud dribbelde namens Die Borussen richting de goal van Sevilla-doelman Yassine Bounou. Die verschalkte hij met een prachtig afstandsschot in de verre hoek: 1-1.

Nog geen tien minuten later was het weer raak. Haaland dribbelde vanuit een ingooi richting het Sevilla-doel. De Noorse spits leverde de bal in bij teamgenoot Jadon Sancho, die Haaland met een prachtige lob één op één tegenover Bounou zette. Vervolgens schoot Haaland de bal door de benen van de Marokkaanse doelman: 1-2. Niet veel later scoorde Haaland óók de 1-3, op aangeven van Marco Reus na een scherpe counter.

Beide ploegen gingen rusten met een 1-3 stand. In de tweede helft kroop Sevilla meer uit zijn schulp en zakte Dortmund verder weg. In de 84ste minuut leverde dat nog een goal op voor Sevilla: De Jong tikte de bal op aangeven van Munir El Haddadi goed binnen. Sevilla probeerde het nog wel in de slotfase, maar de gelijkmaker zat er niet meer in voor de ploeg van Julen Lopetegui. Dortmund reist dus met een goede uitgangspositie terug naar Duitsland, al zal de goal van De Jong een smetje zijn op de overwinning.