Dramatisch Juventus kan in Porto alleen blij zijn met cruciaal uitdoelpunt

17-02-2021 22:52 Laatste update: 22:54
18

Juventus heeft de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto pas in de slotfase enigszins kunnen redden. De ploeg van Matthijs de Ligt zakte in Portugal door de ondergrens, maar heeft nog steeds uitzicht op de kwartfinales: Os Dragões beginnen op 9 maart met een 2-1 voorsprong aan de return in Turijn, mede doordat Juventus zich in de eerste minuut voor én na rust liet verrassen.

Na welgeteld zestig seconden liepen de gasten namelijk al achter de feiten aan. Juventus wilde opbouwen van achteruit, maar Rodrigo Bentancur schoof de bal blind in de voeten van Medih Taremi: 1-0. Het bleek de opmaat naar een dramatische eerste helft voor Juventus, dat ook nog routinier Giorgio Chiellini noodgedwongen moest wisselen. Pas vlak voor rust kwam De Oude Dame in de buurt van een doelpunt: Adrien Rabiot probeerde het met een acrobatische omhaal, maar die werd gepareerd door doelman Agustín Marchesín.

De start van de tweede helft was echter nóg dramatischer dan de start van de tweede helft. Ditmaal profiteerde Porto al na amper twintig seconden: Moussa Marega kreeg in de zestien meter alle ruimte om de bal aan te nemen en kon rustig de 2-0 binnenschuiven. De Bianconeri wisten even niet waar ze het zoeken moesten: Sérgio Oliveira werd door Wojciech Szczesny van de 3-0 afgehouden en Bentancur probeerde het uit pure wanhoop eens van 35 meter.

In de slotfase nam de druk van Juventus toch weer toe. Tien minuten voor tijd viel alsnog de o zo belangrijke aansluitingstreffer. Een doorgeschoten voorzet van Rabiot belandde bij Federico Chiesa, die tegendraads binnenschoot: 2-1. Na deze goal ontstond een impasse: Juventus kon niet meer doordrukken en Porto kwam er ook niet meer uit. Cristiano Ronaldo claimde in de extra tijd nog een penalty, maar arbiter Carlos del Cerro Grande ging er niet in mee. Op 9 maart mogen beide ploegen weer verder.