NEC presenteert Van Leeuwen als nieuwe technisch directeur: 'Naar de Eredivisie'

NEC presenteert Van Leeuwen als nieuwe technisch directeur: 'Naar de Eredivisie'

18-02-2021 10:12 Laatste update: 10:18
73

Ted van Leeuwen is de nieuwe technisch directeur van NEC. De 68-jarige Van Leeuwen, die tien maanden geleden vertrok bij FC Twente, moet ervoor zorgen dat NEC op den duur de weg naar de Eredivisie weer gaat vinden.

Dat maakt de club via officiële kanalen bekend. Van Leeuwen is blij met de kans in Nijmegen. "NEC terugbrengen naar de Eredivisie is een uitdagend en derhalve prachtig project, dat zich niet beperkt tot het versterken van alleen het eerste elftal", geeft hij aan in een eerste reactie. "NEC heb ik vroeger als journalist al van dichtbij meegemaakt. Dus ik ken de stad, de cultuur en de club."

Ron van Oijen, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is blij met de komst van Van Leeuwen. "Als RvC hebben we een uitgebreid profiel opgesteld en zijn we erg kritisch geweest in het proces. (...) Met Ted hebben we iemand die voldoet aan het profiel en die kan werken in de technische visie die we als RvC en directie hebben opgesteld. Daarnaast kent hij de uitdaging om te willen promoveren en de krachten en druk die dit met zich meebrengt."

Hier is algemeen directeur Wilco van Schaik het mee eens. "Iemand met de ervaring, de kwaliteiten, het netwerk en de visie van Van Leeuwen voegt in elke BVO wat toe. Vandaar dat ik blij ben met zijn komst." Van Leeuwen start per direct met zijn werkzaamheden in De Goffert.