Manchester United haalt uit, verliezende Bosz 'ontsnapt' in Zwitserland

18-02-2021 21:00 Laatste update: 23:59
14

De eerste wedstrijd in de zestiende finales van de Europa League heeft een aantal interessante uitslagen opgeleverd. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz moet volgende week nog vol aan de bak, daar waar Manchester United al klaar lijkt.

Wolfsberger - Tottenham 1-4
Feyenoord-plaaggeest Wolfsberger AC maakte in de groepsfase een sterke indruk, maar was duidelijk een maatje te klein voor Tottenham Hotspur. Heung-Min Son maakte na een klein kwartier al 0-1 en Gareth Bale jaagde vervolgens de 0-2 binnen. Het tweeluik werd nog voor de pauze min of meer beslist door Lucas Moura.

Het gaf Tottenham in de tweede helft gelegenheid om wat gas terug te nemen. Manager José Mourinho bracht onder meer Steven Bergwijn. Michael Liendl maakte vanaf de stip 1-3, maar aan alle hoop werd vlak voor tijd een einde gemaakt toen Carlos Vinícius er 1-4 van maakte. De return is volgende week, maar lijkt een formaliteit.

Real Sociedad - Man United 0-4
Zonder Donny van de Beek heeft Manchester United in speelstad Turijn afgerekend met Real Sociedad. Het werd 0-4. Bruno Fernandes maakte na een klein half uur de openingsgoal en verdubbelde de voorsprong vlak na rust. Marcus Rashford besliste het duel en de kers op de taart kwam van de talentvolle Daniel James.

Real Sociedad, dat AZ in de groepsfase trof, kon in de eerste helft nog aardig meekomen, maar zakte in de tweede helft ver weg. De Spaanse club heeft een wonder nodig om alsnog door te stoten tot de volgende ronde van de Europa League.

Young Boys - Bayer Leverkusen 4-3
Leverkusen leek al na één duel uitgeschakeld te worden, maar doet door een knappe comeback alsnog volop mee. Een dramatische eerste helft kostte de ploeg van Bosz bijna de kop. Door goals van Christian Fassnacht, Theoson Siebatcheu en Elia Meschak stond het na 44 minuten al 3-0.

Maar na rust leefde Leverkusen op. Patrick Schick maakte de 3-1 en ook de 3-2. Moussa Diaby trok de stand gelijk, maar Leverkusen incasseerde een minuut voor tijd alsnog een nederlaag. Al bieden de drie uitgoals genoeg perspectief voor over een week.