'Berghuis kan bij iedere topclub mee, of dacht je dat hij niet meekan bij Ajax?'

'Berghuis kan bij iedere topclub mee, of dacht je dat hij niet meekan bij Ajax?'

19-02-2021 16:45
158

Dick Advocaat ziet geen reden om Steven Berghuis op de vingers te tikken. Ook niet nadat de aanvoerder van Feyenoord zijn ploeg benadeelde met een domme rode kaart bij sc Heerenveen.

"Ik denk dat een speler zelf goed begrijpt wat er gebeurd is. Hij weet zelf wat hij verkeerd heeft gedaan", zegt Advocaat vrijdagmiddag op de persconferentie. "Dan zou ik hem na iedere wedstrijd waarin hij bepalend is geweest moeten zeggen dat hij het goed gedaan heeft. Deze speler is zo met zichzelf en het elftal bezig. Hij wil het goed doen, soms té goed. Hij weet zelf wat hij verkeerd gedaan heeft."

Wedden

Meer odds

"Het toont z'n mentaliteit, want het is een echte winnaar. Dat gaat wel eens gepaard met dit soort incidenten. Stoorzender? Berghuis is geen stoorzender. Het is nog steeds een speler die op elk niveau mee kan spelen. Dat meen ik echt. Op ieder niveau. En dan heb ik het niet over een club die vierde of vijfde staat, maar hij kan bij iedere topclub meespelen. Of dacht je dat hij niet meekan bij Ajax? Het is gewoon een goede speler en die hebben soms hun nukken. Hij heeft meer goede dan slechte dagen."