Letsch verklaart zwakke periode Vitesse: 'Vergelijk het maar met een huwelijk'

Letsch verklaart zwakke periode Vitesse: 'Vergelijk het maar met een huwelijk'

19-02-2021 19:26 Laatste update: 19:47
29

Vitesse-trainer Thomas Letsch stelt dat zijn ploeg klaar is voor de lastige uitwedstrijd tegen PSV, die aankomende zondag op het programma staat. De Arnhemmers zijn door de matige resultaten van de laatste weken afgezakt naar de vierde plaats, maar Letsch gelooft nog altijd in een eindstand in de Eredivisie waar Vitesse één van de eerste drie plaatsen bezet.

De selectie van Vitesse mist volgens Letsch momenteel het vertrouwen in zichzelf. "We hebben dit seizoen goede prestaties geleverd in topwedstrijden. Gewonnen van PSV en Feyenoord. Ook tegen Ajax en AZ hebben we goede wedstrijden gespeeld, al verloren we die wel. Daar kunnen we zeker vertrouwen uit putten", vindt de Duitse oefenmeester, in gesprek met De Telegraaf

De afgelopen weken verspeelde Vitesse meermaals belangrijke punten in op papier 'gemakkelijke' wedstrijden. "De belangrijkste conclusie was voor mij dat we deze wedstrijden niet gewonnen hebben omdat we niet ons eigen spel hebben gespeeld. Daarop hebben we ons deze week geconcentreerd. Vanaf het begin van het seizoen heeft het ons sterk gemaakt, dat we agressief waren, als team goed druk hebben gezet en compact geprest hebben. Maar ook dat we in balbezit zelfbewust waren, risico in ons spel durfden te leggen en niet snel voor de lange bal kozen", analyseert Letsch.

Letsch zag dat in de afgelopen juist deze punten in mindere mate aanwezig waren tijdens de wedstrijden van Vitesse. "Het werkt altijd zo, dat als je succesvol bent en weinig trainingsdagen hebt door een druk programma, sommige dingen versloffen. Terwijl je daar eigenlijk aan moet blijven werken. Vergelijk het maar met een huwelijk: als je lang getrouwd bent, doe je misschien ook niet alles meer om de relatie goed te houden, terwijl je er eigenlijk altijd aan moet blijven werken. Dat laatste hebben wij deze week gedaan en daarvan hoop ik resultaat te zien."