Brobbey kiest voor 'de moeilijkste weg': 'Je komt in een soort trechter'

Brobbey kiest voor 'de moeilijkste weg': 'Je komt in een soort trechter'

20-02-2021 08:35
85

Brian Brobbey kiest met zijn vertrek bij Ajax voor 'de moeilijkste weg'. Dat betoogt Kees van Wonderen zaterdag in het Algemeen Dagblad. Brobbey heeft besloten om niet te verlengen bij Ajax.

En dus vertrekt Brobbey transfervrij bij Ajax, zonder dat hij is doorgebroken. "Dat is de moeilijkste weg", zegt Van Wonderen, die Brobbey meemaakte in de jeugd bij het Nederlands elftal. Nu lonkt wellicht een topclub voor de spits. "Je komt bij die clubs in een soort trechter, die steeds smaller wordt, terecht. Er is minder ruimte om niet helemaal te leveren wat je kan leveren. Maar het hoeft niet slecht te zijn. Die clubs hebben hun opleiding met de jaren wel op niveau gebracht en er zit veel vangnet voor een speler onder."

Brobbey zal elders meer kunnen verdienen dan bij Ajax, maar dat is volgens Van Wonderen niet alles. "Voor Brian is het nu het belangrijkste dat hij een keuze op basis van perspectief maakt. Het draait om het plan en het podium, maar ook welke trainer en technisch directeur daarachter zitten. Daarom moet je ook door praatjes heen kunnen prikken. Vaak sneuvelen trainers snel en blijf jij achter. Daarom hoop ik dat hij naar een club gaat waarvan hij weet dat ze hem gaan gebruiken. Dat hoeft geen topclub te zijn."