VVV en Giakoumakis weer op aarde: AZ maakt er vier, Boadu kan vertrouwen tanken

VVV en Giakoumakis weer op aarde: AZ maakt er vier, Boadu kan vertrouwen tanken

Gepubliceerd: zaterdag 20 februari 2021 om 21:51za 20-02-2021 om 21:51

Laatste update: zaterdag 20 februari 2021 om 21:57za 20-02-2021 om 21:57

VVV-Venlo hield midweeks zijn Europa League-dromen levend met een bekerzege op NEC, maar is zaterdag weer met beide benen op de grond gezet. AZ hield Eredivisie-topscorer Giorgos Giakoumakis in bedwang en verliet De Koel met een even ruime als terechte 1-4 overwinning: Myron Boadu kon met twee treffers aan zijn zelfvertrouwen werken.

VVV had woensdag nog een verlenging nodig tegen NEC en moest tegen AZ opnieuw naar adem happen. Nadat Hakon Evjen – de vervanger van Calvin Stengs, die door het coronavirus is getroffen – Thorsten Kirschbaum op zijn weg had gevonden, had Jesper Karlsson wél succes. De Zweed controleerde de bal in de lucht achter zijn standbeen langs, trok naar binnen en vond de verre hoek: 0-1.

Amper tien minuten na die schitterende openingstreffer stond het echter opeens 1-1. Niet Giakoumakis, maar diens landgenoot Christos Donis dook na een vrije trap van Vito van Crooy voor doelman Marco Bizot op en kopte ongehinderd raak. VVV putte hier moed uit en was in het restant van de eerste helft beter opgewassen tegen AZ. Na het eerste kwartier van de tweede helft viel het duel echter in een beslissende plooi: eerst schoof Evjen – die met wat geluk vrij voor Kirschbaum was gekomen – de 1-2 binnen, vervolgens kreeg Christian Kum rood na een overtreding op de doorgebroken Boadu.

Die rook vervolgens direct zijn kans en maakte er niet lang na de rode kaart meteen 1-3 van: Kirschbaum kon een voorzet van Evjen niet ver genoeg wegwerken en Boadu frommelde de bal in twee instanties in de bovenhoek. De angel was uit de wedstrijd, maar Boadu wist vijf minuten voor tijd nog een doelpunt aan zijn totaal toe te voegen. Kirschbaum redde half op een schot van Owen Wijndal, waarna Boadu op de lijn het laatste zetje gaf: 1-4.

AZ verstevigt zijn derde plek, komt op één punt van PSV en mag zondag kijken wat de concurrenten doen: nummer vijf Feyenoord speelt tegen FC Twente, terwijl PSV nummer vier Vitesse ontvangt. VVV blijft veertiende en speelt zelfs twee keer tegen Vitesse: eerst in de competitie, vervolgens in de halve finale van de KNVB Beker.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws