Breaking news

LIVE: Tweede helft van boeiende topper tussen AZ en Feyenoord is begonnen

Bandé doet boekje open en baalt: 'Het is niet mijn fout, het probleem is Ajax'

Bandé doet boekje open en baalt: 'Het is niet mijn fout, het probleem is Ajax'

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 10:27zo 21-02-2021 om 10:27

Hassane Bandé is niet te spreken over de manier waarop Ajax met hem is omgegaan. De Burkinees kwam in 2018 voor acht miljoen euro over van KV Mechelen, raakte al snel zwaar geblesseerd en raakte daardoor helemaal uit beeld in Amsterdam.

Ajax heeft de 22-jarige Bandé inmiddels verhuurd aan het Kroatische NK Istra, dat een optie tot koop heeft bedongen. De Eredivisie-koploper lijkt geen toekomst in de linksbuiten te zien. "Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Ik heb niet met ze gesproken. Maar de manier waarop de dingen nu gaan, denk ik dat Ajax geen toekomst meer in mij ziet", reageert hij in gesprek met Ajax Showtime.

Spijt van zijn keuze voor Ajax heeft Bandé desondanks niet. "Toen ik kwam, raakte ik direct geblesseerd. Die blessure heeft veel tijd gekost. Het probleem is Ajax en niet ikzelf. Nadat ik hersteld was, hebben ze mij niet geholpen om weer te gaan spelen. Ik heb geen kans gekregen om mezelf te laten zien. Het is niet mijn fout. Ik ben mijn kwaliteiten niet verloren. Ik heb heel erg weinig wedstrijden gespeeld om terug te komen op mijn niveau."

Bandé baalt van de aanpak van Ajax. Hij kwam niet in aanmerking voor het eerste elftal en mocht ook niet meer meetrainen. "Ik heb geen idee waarom. Ze vertelden het mij niet. Na mijn blessure haalde Ajax mijn spullen uit de kleedkamer van het eerste elftal. Ze verplaatsten mijn spullen naar de kleedkamer van het belofte-elftal. Ik heb geen idee waarom ze dit deden."

Dat terwijl de vleugelaanvaller toch voor acht miljoen werd gekocht. "Ik heb ze er ook op aangesproken, maar dan kreeg ik steeds hetzelfde antwoord te horen: er is geen reden. De manier hoe ze mij behandelden, vond ik niet leuk. Als ik zou blijven, zou ik alleen maar meer frustratie hebben gehad."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws