Afellay haalt uit: 'Om te huilen, je denkt aan een belchinees op de tribune'

Afellay haalt uit: 'Om te huilen, je denkt aan een belchinees op de tribune'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 08:12ma 22-02-2021 om 08:12

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 13:31di 23-02-2021 om 13:31

Feyenoord speelde zondag een bedroevende wedstrijd tegen FC Twente. Dat concluderen Theo Janssen en Ibrahim Afellay bij Studio Voetbal. Na een ultiem foutenfestival sleepten de Rotterdammers nog wel een punt uit het vuur in Enschede (2-2).

Janssen zag een bijzonder slechte wedstrijd. "Ik heb me wel vermaakt, want er waren zoveel fouten dat de wedstrijd op en neer ging, waardoor er veel kansen ontstonden. Maar als je als trainer kijkt, was het echt heel slecht", zegt de oud-speler van Twente bij Studio Voetbal. "Het was een flipperkast. Maar als trainer word je daar knettergek van."

Afellay heeft geen goed woord over voor de Feyenoord-spelers, die grossierden in fouten. "Als je ziet hoe de ballen worden ingeleverd, dan kun je je tactische concept beter thuislaten. Je denkt bijna: waar zijn ze nou mee bezig? Het is dat we in coronatijden leven, maar anders zou je denken dat er een belchinees op de tribune zou zitten, het was om te huilen..."

Dick Advocaat concludeerde na afloop bij ESPN dat Feyenoord 'zeer matig' voor de dag kwam tegen FC Twente. "Het was gewoon niet goed genoeg. De jongens kunnen allemaal goed voetballen, maar het lijkt wel alsof ze heel erg nerveus zijn. De twee centrale verdedigers (Uros Spajic en Marcos Senesi, red.) wilden ook meewerken aan een goal..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws