Kudus ziet droom met Ajax voorlopig uiteenspatten: 'Het was heel moeilijk'

Kudus ziet droom met Ajax voorlopig uiteenspatten: 'Het was heel moeilijk'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 08:26ma 22-02-2021 om 08:26

Laatste update: maandag 22 februari 2021 om 08:43ma 22-02-2021 om 08:43

Mohammed Kudus is terug bij Ajax. In de gewonnen thuiswedstrijd tegen Sparta (4-2) deed de twintigjarige middenvelder een uur mee en dat stemt hem tevreden.

Kudus raakte vier maanden geleden, in de eerste Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (21 oktober), geblesseerd aan zijn knie. Het herstel verliep moeizaam, maar tegen Sparta bekroonde hij zijn rentree in de basiself met een goal. "Vandaag was vooral belangrijk om mezelf weer comfortabel te voelen op het veld, na mijn blessure", aldus Kudus op de persconferentie, geciteerd door Ajax Life.

Begin januari, in de topper tegen PSV, was Kudus al even terug bij Ajax. Een terugslag wierp hem toen weer terug. "Ik leer nog hoe mijn lichaam werkt", geeft de zomeraankoop toe. "Ik wilde misschien te snel. Het was moeilijk, want het was de eerste zware blessure die ik meemaakte. Voor mij was dat een hele nieuwe ervaring."

Dat Kudus door zijn blessure geen rol van betekenis kon spelen in de Champions League, zit hem niet lekker. "Het was heel moeilijk dat die hele campagne aan mij voorbijging. Van dat toneel droom je. Maar goed, de knop moest om en ik moest me focussen op de revalidatie. Ik kreeg veel aanmoedigingen en beterschapswensen van supporters en dat hielp mij wel bij mijn herstel. Thanks to them!"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws