Seedorf wacht tevergeefs op belletje: 'Geen gelijke kansen voor zwarte trainers'

Seedorf wacht tevergeefs op belletje: 'Geen gelijke kansen voor zwarte trainers'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 12:55ma 22-02-2021 om 12:55

Clarence Seedorf heeft geen club en krijgt ook amper aanbiedingen, vertelt de oud-international in de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. Het heeft volgens Seedorf te maken met zijn huidskleur.

"Er zijn geen gelijke kansen voor coaches. De cijfers spreken voor zich: nergens zie je zwarte mensen in de hoogste posities in het voetbal", zegt Seedorf. Naast zichzelf noemt de oud-speler van Ajax, Real Madrid, Internazionale en AC Milan andere voormalige topspelers als Patrick Vieira en Thierry Henry. Zij moesten hun heil zoeken in Amerika en Canada.

Seedorf speelde 87 interlands voor Oranje, won vier keer de Champions League en speelde twaalf jaar in Italië. De laatste maanden wachtte hij tevergeefs op aanbiedingen vanuit Italië. Ook in Nederland bleef het stil. "Iedereen, vooral degenen die dingen kunnen veranderen, moet de verantwoordelijkheid nemen alle mogelijkheden open te houden als er naar topprestaties wordt gestreefd. De beste resultaten komen voort uit diversiteit", aldus Seedorf.

Seedorf (44) was in 2014 ongeveer vijf maanden trainer van AC Milan. Daarna trainde hij de Chinese club Shenzhen Xiangxue, de Spaanse club Deportivo La Coruña en was hij tussen 2018 en 2019 bondscoach van Kameroen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Serie A

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws