Ajax moet nog in beroep tegen straf Onana: 'De uitspraak zal geen jaar duren'

Ajax moet nog in beroep tegen straf Onana: 'De uitspraak zal geen jaar duren'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 13:15ma 22-02-2021 om 13:15

De advocaat van Ajax verwacht voor de zomer uitsluitsel te krijgen in de dopingzaak van Andre Onana. De doelman van Ajax is voor twaalf maanden geschorst, nadat bij een dopingcontrole in oktober het verboden middel furosemide in zijn urine werd aangetroffen.

Ajax gaat de zaak aanvechten bij het sporttribunaal CAS. De uitspraak wordt binnen enkele maanden verwacht. "Het zal geen jaar duren voor er een uitspraak komt. Voor de zomer moet die er wel zijn", laat advocaat Dolf Segaar aan de NOS weten.

Segaar is samen met de Spaanse advocaat Javier Ferrero gevraagd om Ajax juridisch bij te staan in de dopingzaak van Onana. Officieel zijn de Amsterdammers nog niet beroep gegaan tegen de straf. "Maar dat gaat wel gebeuren. We hebben tot 8 maart."

Segaar maakte vanaf 2006 deel uit van het bestuur van de Nederlandse dopingautoriteit en was van 2008 tot 2015 voorzitter. "Ik ben goed thuis in sportrecht en doping is een van mijn aandachtsgebieden daarin", vertelt hij. Inhoudelijk kan en wil Segaar weinig kwijt. Wel ziet hij kans op strafvermindering voor Onana.

Onana is voor twaalf maanden geschorst vanwege het gebruik van een verboden middel. Omdat hij het vochtafdrijvende middel - furosemide - van zijn vrouw onopzettelijk gebruikte, kreeg hij niet vier jaar, maar een schorsing van twaalf maanden. Ajax gaat echter voor vrijspraak of een (veel) lagere straf.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws