Invaller Kolk schiet Vitesse langs Willem II

Invaller Kolk schiet Vitesse langs Willem II

27-10-2007 00:38

In de eerste helft speelde het duel zich vooral af rond het middenveld. Vitesse liet zien dat het hier sterker was dan de Tilburgse opponent. Via kopkansen van Mads Junker en Harrie Gommans was het dichtbij de openingsgoal. Haim Megrelishvilli mikte de bal met een geplaatst schot op de paal. Willem II-aanvaller Frank Demouge stelde hier de enige kans van de bezoekers tegenover, hij schoot echter langs de goal.

Kenneth Vermeer had in de loop van het duel met Vitesse de 'man of the match' kunnen worden. De Ajax-huurling hield zijn team meerdere keren in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd moest de doelman van Willem II zijn meerdere erkennen in Santi Kolk. De invaller reageerde goed op een diepe bal van Megrelishvilli. Kolk nam de bal schitterend mee vanuit de lucht en omspeelde Vermeer, waarna hij de bal binnen kon tikken.

Vlak voor tijd kreeg Lorca, een andere invaller, de kans om de wedstrijd te beslissen. Kolk zette de Chileen alleen voor de keeper, de aanvaller was echter niet scherp genoeg en zag zijn poging gered worden door Vermeer.

Willem II kon geen slotoffensief op poten zetten om een eerste punt in een uitwedstrijd te halen. De ploeg stond tot aan de laatste minuten onder druk van Vitesse en kwam in de laatste tien minuten geen enkele keer gevaarlijk in de buurt van het doel van Piet Velthuizen.