Vrees voor Willem II: 'Klinkt gek, maar Emmen heeft van de drie de beste kansen'

Vrees voor Willem II: 'Klinkt gek, maar Emmen heeft van de drie de beste kansen'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 07:56di 23-02-2021 om 07:56

Evgeniy Levchenko en John Feskens zijn somber gestemd over de kansen van Willem II om in de Eredivisie te blijven. De 6-0 nederlaag tegen FC Utrecht kwam hard aan bij de twee, die in het verleden zelf ook degradeerden met de Tilburgers.

"Als je die wedstrijd tegen FC Utrecht ziet, dan zie je een ploeg die in een neerwaartse spiraal zit. Het is niet gemakkelijk om daar uit te komen", zegt Levchenko in De Telegraaf. "Het lijkt onderin een strijd tussen drie ploegen te worden. Ik moet zeggen dat ik schrik van het niveau van ADO Den Haag. Die voetballen totaal niet goed. Daar zit heel weinig muziek in."

"Het klinkt misschien gek, omdat ze het laagste puntentotaal hebben, maar misschien heeft FC Emmen van de drie ploegen onderin nog de beste kansen. Ik sluit niet uit dat daar iets moois gaat ontstaan, nu ze eindelijk hebben gewonnen", aldus de voorzitter van de VVCS.

Ook Feskens kon zijn ogen niet geloven afgelopen vrijdag. "Om eerlijk te zijn, ben ik me helemaal kapot geschrokken. Ik ben inmiddels bang dat het misgaat met Willem II. Ik had er in de winterstop nog een goed gevoel over. Wriedt was helemaal fit en ik dacht echt dat Willem II te veel kwaliteit zou hebben om te degraderen. Maar als ze zo blijven spelen, als tegen FC Utrecht, winnen ze van niemand meer."

Feskens, die liefst vijftien seizoenen voor de Tricolores speelde, ziet dat het vertrouwen en het geloof helemaal weg zijn. "Ik zie nog één uitweg en dat is winnen van ADO Den Haag. Deze wedstrijd is echt van het allergrootste belang." De degradatiekraker tussen de nummer zestien en zeventien wordt woensdag gespeeld in Tilburg. Beide teams hebben dertien punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Welke club ontloopt directe degradatie uit de Eredivisie?

Willem II
43%
ADO Den Haag
18%
FC Emmen
36%
Meer dan één, namelijk...
3%
(1208 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws