Inkomen Götze onderwerp van gesprek: 'Voor PSV-begrippen een topsalaris'

Inkomen Götze onderwerp van gesprek: 'Voor PSV-begrippen een topsalaris'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 08:26di 23-02-2021 om 08:26

Mario Götze is van grote waarde voor PSV, maar het klopt niet dat de club een externe financier nodig had om zijn komst mogelijk te maken. Dat verduidelijkt het Eindhovens Dagblad dinsdag.

'Een fitte Mario Götze voegt zoveel toe aan PSV, dat buiten Eindhoven regelmatig wordt verondersteld dat de club in oktober een externe financier nodig had om hem naar het Philips Stadion te halen. Niets is minder waar', benadrukt het ED. 'De 28-jarige Duitser voetbalt bepaald niet voor een habbekrats en verdient naar PSV-begrippen een topsalaris, maar het betekent niet dat het clubbeleid overboord is gegaan bij het betalen van zijn honorarium.'

Het salaris van Götze kan naar verluidt oplopen tot ongeveer twee miljoen euro per jaar, inclusief bonussen. Dat geld komt volledig uit de clubkas van PSV. Volgens het ED koos de spelmaker vooral om sportieve redenen voor PSV, en voetbalt hij 'niet meer ten principale voor de centen'.

Götze, die weer helemaal fit is, was dit seizoen in veertien officiële duels goed voor zes goals en twee assists. Tegen Vitesse bezorgde hij PSV zondag als invaller de winst met twee late goals (3-1).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws