Update: Heerenveen laat verdediger vertrekken: 'Verhuur is op dit moment beste'

Update: Heerenveen laat verdediger vertrekken: 'Verhuur is op dit moment beste'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 12:26di 23-02-2021 om 12:26

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 12:34di 23-02-2021 om 12:34

SC Heerenveen neemt alweer afscheid van Joaquin Fernández. De centrale verdediger kwam afgelopen zomer over van het Uruguayaanse River Plate Montevideo, maar maakt in Friesland geen kans op een basisplaats.

Hij wordt daarom tot 1 januari 2022 verhuurd aan Montevideo City Torque uit zijn geboorteland, zo meldt Voetbal International. De club uit Uruguay hoort bij de zogenaamde 'City Group', waar onder meer Manchester City, New York City FC en het Spaanse Girona onderdeel van uitmaken. Montevideo City Torque heeft een koopoptie bedongen, waardoor het Fernández na de verhuurperiode definitief over kan nemen.

De linksbenige verdediger kwam, op een aantal oefenduels na, niet in actie voor Heerenveen. Hij was inmiddels de vijfde keus centraal achterin, achter Pawel Bochniewicz, Ibrahim Dresevic, Jan Paul van Hecke en Syb van Ottele.

Update: Heerenveen heeft het vertrek van Joaquin Fernández bevestigd. De verdediger wordt tot 1 januari 2022 verhuurd aan Montevideo City Torque. Fernández kwam niet tot een debuut in Friesland en door het uitstellen van de O21-competitie door de coronacrisis was er voor hem weinig perspectief in Nederland. 

"Voor Joaquin is het belangrijk om weer aan spelen toe te komen zodat hij zich kan blijven ontwikkelen", geeft technisch manager Gerry Hamstra aan. "Montevideo City is onderdeel van de City Football Group en hanteert een Europese speelstijl. We denken dat deze verhuur in de huidige situatie het beste voor hem is. Uiteraard wensen we Joaquin heel veel succes en zullen we zijn verrichtingen nauwlettend in de gaten houden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws