PSV verlengt contract 'Jong-speler': 'Niet van goals, gun ze aan mijn teamgenoten'

PSV verlengt contract 'Jong-speler': 'Niet van goals, gun ze aan mijn teamgenoten'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 11:12di 23-02-2021 om 11:12

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 11:41di 23-02-2021 om 11:41

PSV heeft het contract van Emmanuel Matuta opengebroken en verlengd tot medio 2023. De middenvelder tekende op zijn negentiende verjaardag (maandag) een nieuw contract. Dat nieuws wordt dinsdagochtend door PSV bevestigd.

Matuta speelt zijn wedstrijden in het shirt van Jong PSV en werd zeven jaar geleden opgenomen in de jeugdopleiding van de club. De Belg, geboren in Mechelen, tekende in 2018 zijn eerste profcontract en is zich sindsdien goed blijven ontwikkelen. Hij kwam dit seizoen in negentien duels van Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie in actie. 

Matuta is blij met zijn contractverlenging in Eindhoven. "Het is een speciaal moment, op mijn verjaardag", begint hij in gesprek met het clubkanaal van PSV. "Ik denk dat ik een goede ontwikkeling heb doorgemaakt tot nu toe. In de O19 vroeg ik de bal wel, maar niet genoeg. Nu probeer ik steeds meer vooruit te spelen", geeft Matuta aan. Hij weet waar het bij hem nog beter kan. "Ik ben niet iemand van de doelpunten, ik gun ze meestal aan mijn ploeggenoten", vertelt hij met een lach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws