Koeman steunt Barça-schlemiel: 'Hij heeft zijn fout persoonlijk opgevat'

Koeman steunt Barça-schlemiel: 'Hij heeft zijn fout persoonlijk opgevat'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 13:42di 23-02-2021 om 13:42

Koeman neemt het op voor Clément Lenglet in aanloop naar de Champions League-return van FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain. De Franse verdediger ging afgelopen weekend in de fout bij de 1-1 van Cádiz.

"Ik heb vanochtend (dinsdag, red.) gesproken met Lenglet", begint Koeman op de persconferentie voor het Champions League-treffen met de Franse grootmacht. "Hij is een zeer goede professional, die zijn fout heel persoonlijk heeft opgevat. Ik zei het al eerder: een speler is niet alléén schuldig aan het puntenverlies. Zijn spel had beter gekund, maar andere fouten kostten ons ook punten. We maakten ook veel fouten in de aanval."

Of Koeman tegen PSG weer voor Lenglet kiest, wil hij echter nog niet kwijt. "Of hij speelt of niet... Dat is een beslissing die je als coach moet nemen. Een speler moet van zichzelf overtuigd zijn en vertrouwen tonen. Het hangt af van de fysieke en mentale toestand van de speler."

Er wordt daarnaast aan Koeman gevraagd of hij Erling Haaland of Kylian Mbappé in de toekomst in Camp Nou ziet spelen. Een vraag waar hij liever geen antwoord op geeft. "Dit is niet het moment om over andere spelers te praten. Dit zou iets voor de toekomst kunnen zijn, voor een nieuwe president. We moeten ons op onszelf concentreren", aldus Koeman.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws