Breaking news

LIVE: moordend tempo in de Johan Cruijff Arena, Ajax leidt, Lille jaagt

FC Utrecht stelt diagnose na UMC-onderzoek: Hoogma voorlopig buitenspel

FC Utrecht stelt diagnose na UMC-onderzoek: Hoogma voorlopig buitenspel

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 16:43di 23-02-2021 om 16:43

Justin Hoogma mag zich gaan richten op de laatste wedstrijden van het seizoen en eventueel de play-offs om Europees voetbal. De FC Utrecht-verdediger staat twee maanden buitenspel met een enkelblessure, heeft zijn club dinsdag via de officiële kanalen bevestigd.

Hoogma moest het thuisduel met VVV-Venlo (3-1) en het bezoek aan Willem II (0-6) al aan zich voorbij laten gaan. "In een duel op de laatste training voor VVV-Venlo voelde ik dat er iets mis was met mijn enkel", vertelt hij aan de clubkanalen van de Domstedelingen.

De Hoffenheim-huurling hoeft niet geopereerd te worden, bleek na onderzoek in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht: wel staat hij twee maanden lang aan de kant. "Ik heb nu gips gekregen, om mijn enkel volledige rust te gunnen. Na de verplichte rustperiode ga ik er alles aan doen om snel weer fit te worden!"

Hoogstwaarschijnlijk is Hoogma op tijd fit voor het staartje van het seizoen: tussen 25 april en 16 mei staan de laatste vijf wedstrijden van het Eredivisie-seizoen gepland, terwijl ook de wedstrijd tegen Ajax nog ingehaald moet worden. FC Utrecht ligt bovendien op koers voor de play-offs om Europees voetbal: de ploeg van René Hake is zes wedstrijden ongeslagen en is opgeklommen van het rechterrijtje naar de zevende plek.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws