AD voorspelt vertrek van Ajax-spelers: aflopend contract en buitenlands avontuur

AD voorspelt vertrek van Ajax-spelers: aflopend contract en buitenlands avontuur

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 07:24wo 24-02-2021 om 07:24

Zakaria Labyad en Jurgen Ekkelenkamp zouden weleens aan hun laatste maanden als Ajax-spelers bezig kunnen zijn. Dat stelt het Algemeen Dagblad. Het contract van Labyad loopt in de zomer van 2022 af, terwijl het de vraag is of Ekkelenkamp zich kan onttrekken aan zijn reserverol.

In een uitgebreide analyse neemt het AD de laatste maanden van Ajax onder de loep. Het komt daarbij tot de conclusie dat het voor de hand ligt dat Ekkelenkamp en Labyad na dit seizoen vertrekken uit Amsterdam. Wil Ajax nog wat verdienen aan Labyad, dan zal het aankomende zomer over moeten gaan tot verkoop. Het lijkt voor beide partijen logisch: waar Labyad in de eerste seizoenshelft nog veelvuldig aan spelen toekwam, is dat na de komst van Sébastien Haller anders.

Voor Ekkelenkamp geldt dat hij dit seizoen de kans heeft gekregen bij Ajax, maar deze (nog) niet gegrepen heeft. De Amsterdammers wilden de middenvelder afgelopen zomer koste wat kost binnenboord houden. Er was interesse van FC Twente, dat hem graag op huurbasis naar Enschede wilde halen, maar door die deal ging al snel een streep.

Ekkelenkamp komt er echter niet aan te pas en heeft Davy Klaassen voor zich. In acht van de elf wedstrijden in 2021 bleef hij de negentig minuten op de bank zitten. Het is nog maar de vraag of de échte doorbraak van Ekkelenkamp bij Ajax er gaat komen: een avontuur in het buitenland lonkt aankomende zomer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat moet Ajax doen met Ekkelenkamp en Labyad?

Verkopen nu het nog kan
66%
Allebei binnenboord houden
3%
Labyad verkopen, Ekkelenkamp houden
27%
Labyad houden, Ekkelenkamp verkopen
4%
(5488 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws