'Twente wil aanvaller belonen met nieuw contract, Danilo keert terug naar Ajax'

'Twente wil aanvaller belonen met nieuw contract, Danilo keert terug naar Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 08:16wo 24-02-2021 om 08:16

Laatste update: woensdag 24 februari 2021 om 09:45wo 24-02-2021 om 09:45

FC Twente is al aan het puzzelen om de selectie voor komend seizoen rond te krijgen. De Enschedeërs hebben dit jaar veel spelers gehuurd, waaronder Kik Pierie en Danilo Pereira van Ajax. Voor laatstgenoemde is een langer verblijf in De Grolsch Veste geen optie.

Dat meldt TC/Tubantia. Technisch directeur Jan Streuer van Twente kan nog niet zeggen of er van de andere huurlingen wel een deel actief zal blijven in Enschede. "Daar valt op dit moment nog weinig over te zeggen. Dat heeft niet alleen met onze wensen te maken, maar ook met de clubs waar ze onder contract staan. Die willen wachten en nemen pas later hun standpunt in", vertelt Streuer.

De technisch directeur hoopt wél spoedig nieuws te hebben over aanvaller Queensy Menig. Twente heeft een optie om zijn contract met een jaar te verlengen, maar wil Menig belonenen met een verbeterd contract. "We zijn heel tevreden over hem", vervolgt Streuer. "Queensy is een aantrekkelijke speler. Als hij aan de bal komt, heb je altijd het gevoel dat er iets gaat gebeuren."

Pleguezuelo
Twente gaat ook de eenzijdige optie in het contract van Joël Drommel lichten, maar de sluitpost vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker. De situatie van Julio Pleguezuelo is voor Twente lastiger: de Spanjaard heeft een zware knieblessure opgelopen. "Die jongen zit buiten zijn schuld in een heel lastige situatie, want in juli komt er geen club voor hem. Wij hebben daarom ook afgesproken dat we met hem in gesprek gaan, zodat er een goede oplossing voor beide partijen komt. Dat verdient Julio", aldus Streuer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws