Tien man Atalanta buigen in slotfase voor zondagsschot Real Madrid

Tien man Atalanta buigen in slotfase voor zondagsschot Real Madrid

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 22:53wo 24-02-2021 om 22:53

Laatste update: woensdag 24 februari 2021 om 22:56wo 24-02-2021 om 22:56

Real Madrid ligt op koers voor de kwartfinale van de Champions League. Een doelpunt van Ferland Mendy in de 86ste minuut was genoeg om Atalanta Bergamo, dat 75 minuten met een man minder speelde, te verslaan: 0-1.

In Bergamo waren zeventien minuten gespeeld toen scheidsrechter Tobias Stieler zijn stempel op de achtste finale tussen Atalanta en Real Madrid drukte: Remo Freuler trok aan de noodrem bij Ferland Mendy en moest dat bekopen met een rode kaart. Dat was omstreden, maar de VAR greep niet in.

Real Madrid kon daardoor rustig op zoek naar de openingstreffer tegen Atalanta, dat voor de winterstop Ajax de weg versperde in de Champions League. Veel liet de ploeg van trainer Zinedine Zidane echter niet zien: Atalanta hield alles tegen en werd amper in verlegenheid gebracht.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet: Real Madrid speelde de bal geduldig rond, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Luka Modric en Vinicius Junior waren wel dicht bij, maar konden doelman Pierluigi Gollini ook weer niet heel erg verontrusten.

Uiteindelijk viel de goal alsnog - en weer was Mendy doorslaggevend: de linksback van Mendy kreeg de bal voor zijn voeten en plaatste de bal met zijn chocoladebeen in de rechterhoek. Over drie weken staan Atalanta en Real weer tegenover elkaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws