De Ligt looft leermeesters: 'Lijkt alsof hij een magneet in zijn hoofd heeft'

De Ligt looft leermeesters: 'Lijkt alsof hij een magneet in zijn hoofd heeft'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 08:27do 25-02-2021 om 08:27

Matthijs de Ligt vindt dat hij flinke stappen heeft gezet bij Juventus. De Nederlandse verdediger prijst zich gelukkig met leermeesters als Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini, terwijl hij vroeger veel naar beelden van trainer Andrea Pirlo keek.

"Tot mijn veertiende speelde ik bij Ajax als een verdedigende middenvelder", legt De Ligt uit aan Sky Sport Italia. "Ik had twee voorbeelden: Sergio Busquets en Andrea Pirlo. Ik heb zoveel video's van Pirlo bekeken en vond hem echt geweldig als speler. Hij was een fantastisch voorbeeld voor mij om te volgen."

Als centrale verdediger leert De Ligt vooral veel van ploeggenoten Bonucci en Chiellini. "Bonucci is zo'n sterke verdediger, hij heeft een geweldig inzicht en is erg goed aan de bal. Zowel zijn lange als korte passes zijn op maat. Dat is belangrijk voor mij, want ik weet dat ik op dat gebied nog veel te leren heb." Chiellini is een pure verdediger, oordeelt de Oranje-international. "Zijn mandekking in de zestien is ongelooflijk, ik heb nog nooit iemand als hem gezien. Ik zeg vaak dat het lijkt alsof hij een magneet in zijn hoofd heeft, hij staat altijd op de goede positie. Dat is echt ongelooflijk."

De Ligt is blij met zijn eigen ontwikkeling in Turijn. "Ik sta er fysiek goed op, ik voel mij sterker en sneller, terwijl ik ook tactisch enorm veel heb geleerd sinds mijn komst naar Italië. Bij Ajax was veel gericht op mandekking, waar het in de Serie A meer om zonedekking gaat. Dat ik bekend ben met beide systemen, maakt me een betere speler."

De Ligt moet met Juventus wel in de achtervolging in de jacht op de Scudetto. "Wij zijn sterk, maar dat geldt ook voor Internazionale, Atalanta Bergamo, SS Lazio, AS Roma en AC Milan. Juventus begint het seizoen altijd als favoriet, maar dit jaar is er meer competitie. Wij lieten in het begin veel punten liggen, maar dat kwam ook doordat we moesten wennen aan het voetbal van Pirlo."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is De Ligt al één van de beste verdedigers ter wereld?

Ja
91%
Nee
9%
(986 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws