Hendriks en Hoogendijk werpen balletje op: 'Van Gaal goede trainer Leeuwinnen'

Hendriks en Hoogendijk werpen balletje op: 'Van Gaal goede trainer Leeuwinnen'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 10:43do 25-02-2021 om 10:43

Laatste update: donderdag 25 februari 2021 om 10:49do 25-02-2021 om 10:49

Hélène Hendriks en Anouk Hoogendijk denken dat Louis van Gaal een goede opvolger zou zijn van Sarina Wiegman bij de Oranje Leeuwinnen. Wiegman vertrekt naar het vrouwenelftal van Engeland, waardoor er een vacature openstaat bij het Nederlandse vrouwenelftal.

Hendriks en Hoogendijk praten na de 2-1 overwinning van de Oranje Leeuwinnen op Duitsland over de mogelijke opvolger van Wiegman. Hendriks denkt aan de deze week ontslagen Alex Pastoor, tot verrassing van Hoogendijk. "Is die beschikbaar dan?", lacht ze aan tafel bij Veronica.

Hoogendijk weet nog niet of er een vrouw of een man voor de groep komt te staan. "Je merkt wel dat er eigenlijk een beetje gezocht wordt naar een vrouw. Maar die spoeling is inderdaad heel dun. Je hebt maar drie vrouwelijke trainers met UEFA Pro in Nederland. Twee daarvan, Vera Pauw en Sarina Wiegman, zijn al bondscoach geweest. Dan heb je nog Hesterine de Reus. Dat zijn er maar heel weinig."

Van Gaal
De kans is dus reëel dat er een man voor de groep komt bij de Oranje Leeuwinnen. Hendriks en Hoogendijk trekken de stoute schoenen aan en hopen op Van Gaal. "Ik denk dat dat een hele goede voor de groep zou zijn. Maar ik denk dat die kans heel klein is", vertelt Hoogendijk lachend. "Je moet niet per se een vrouw willen. Ik begrijp wel dat de bond de goede vrouwen een kans wil geven, die komen bij de mannen natuurlijk niet zo snel aan de bak. Aangezien er zo weinig keus is nu, denk ik niet dat ze voor een vrouw gaan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Van Gaal een goede coach voor de Oranje Leeuwinnen?

Ja, moet hij doen!
69%
Nee, geen goed plan
31%
(920 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws