Van den Brom verbaasd over crisisoverleg Genk: 'Geen enkel signaal ontvangen'

Van den Brom verbaasd over crisisoverleg Genk: 'Geen enkel signaal ontvangen'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 18:17do 25-02-2021 om 18:17

Laatste update: donderdag 25 februari 2021 om 19:09do 25-02-2021 om 19:09

John van den Brom ligt onder een vergrootglas bij KRC Genk. De Nederlandse oefenmeester heeft vrijdagavond een overwinning nodig op bezoek bij Sporting Charleroi, anders dreigt zijn ploeg de kampioensgroep in België mis te lopen. Er zou al een crisisoverleg over Van den Brom zijn geweest bij de club, maar daar weet hij zelf niets van.

Maandag vond er in de Genkse bestuurskamers nog een crisisberaad plaats over de positie van van den Brom. Uiteindelijk werd bekend dat het bestuur nog steeds vertrouwen in hem heeft. Op zijn perspraatje op donderdag deed Van den Brom echter alsof zijn neus bloedde. "Jij zegt dat. Maar is dat zo? Ik heb daar in elk geval geen enkel signaal over ontvangen. En ik praat dagelijks met Dimitri de Condé en bijna dagelijks met Peter Croonen (Genk-directeuren, red.)."

Toch staat er veel druk op de wedstrijd tegen Charleroi, geeft ook Van den Brom aan. "We hebben het nog steeds in eigen hand, maar nu zijn er écht geen excuses meer", beseft hij. "Nu moeten we het zelf doen. We hebben een resultaat nodig. De mindset van de jongens moet zijn: de wedstrijd winnen, ten koste van alles."

Op de ranglijst staat Genk er momenteel nog steeds behoorlijk voor. Het staat derde met 43 punten, al is dat er slechts één punt meer dan nummer vijf RSC Anderlecht en drie meer dan een leger uitdagers. De vorm van Genk is echter belabberd: uit de laatste negen wedstrijden werden vijf punten behaald.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws