De Boer en Perez geloven hun ogen niet: Een heel zwak moment van Schmidt, hoor

De Boer en Perez geloven hun ogen niet: "Een heel zwak moment van Schmidt, hoor"

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 23:11do 25-02-2021 om 23:11

In de ESPN-studio werd donderdagavond met verbazing naar de slotfase van PSV-Olympiakos Piraeus gekeken. PSV verdedigde een 2-0 voorsprong, liep op zijn tandvlees en incasseerde twee minuten voor tijd de fatale 2-1: daarna besloot trainer Roger Schmidt zijn eerste wissels toe te passen.

De Duitser kreeg in dit seizoen vaak kritiek, omdat hij zijn beste spelers te vroeg zou wisselen: nu was dus juist het tegenovergestelde het geval, zag Ronald de Boer. "Schiet mij maar lek...", opende hij zijn analyse na afloop. "Ik snap echt helemaal niets van wat Roger Schmidt hier aan het doen was. Al dat wisselen, waarvan je denkt: waarom wissel je? En nu zag je gewoon dat sommigen écht helemaal op waren: Boscagli, Thomas, zelfs Malen. En we zeiden al tegen elkaar: volgens mij moet je nu wisselen."

Pas na de 2-1 van Olympiakos vielen Mauro Júnior en Yorbe Vertessen in voor Thomas en Mario Götze. "Raar dat je altijd je wissels toepast in de zeventigste minuut of zelfs eerder. En nu zie je met je blote oog dat de spelers stuk waren en je weigert te wisselen! Dan kun je zeggen: het was het moment niet, maar daarvoor had je kunnen wisselen. Ik vind dit een heel zwak moment van Schmidt, hoor."

Collega Kenneth Perez keek ook vol verbazing toe. "Blijkbaar kunnen heel veel van deze spelers geen negentig minuten spelen. Dus het wisselbeleid van hem, met heel veel wisselen: komt het daardoor dat ze geen hele wedstrijd kunnen spelen?", vroeg de Deen zich af. "En dan kan hij wel heel boos worden als jullie vragen stellen over de fitheid van de spelers. Maar dit is toch wel shocking? Je zag gewoon drie, vier spelers die echt met hun tong op hun schoen liepen", aldus Perez, die zag dat de spelers in de absolute slotfase scherpte tekort kwamen. "Boscagli, nét niet met zijn man mee. Nét niet genoeg druk op de bal..."

De Boer zag het daarvoor al misgaan. "Wat je dan nog vergeet: het aanvallende gedeelte. Er waren nog gewoon vier, vijf mogelijkheden om die 3-0 te maken. Maar dan zag je ook verkeerde passes, verkeerde keuzes. Dat had gewoon met vermoeidheid te maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Europa League PSV

Poll

Terechte kritiek op Schmidt?

Ja
94%
Nee
6%
(1893 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws