'Tagliafico groot vraagteken voor 'PSV': Ajax-back heeft blessure én corona'

'Tagliafico groot vraagteken voor 'PSV': Ajax-back heeft blessure én corona'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 08:32vr 26-02-2021 om 08:32

Het lijkt zeer de vraag of Ajax in de Eredivisie-topper tegen PSV weer over Nicolás Tagliafico kan beschikken. De Argentijnse verdediger kampt met een heupblessure en heeft het coronavirus opgelopen, zo meldt De Telegraaf.

Tagliafico moest donderdag verstek laten gaan in de return tegen Lille OSC (2-1) in de Europa League, nadat hij zondag ook al ontbrak tegen Sparta (4-2). Ajax-trainer Erik ten Hag zag dat de linksback node werd gemist tegen de Fransen. "Nicolas Tagliafico is defensief een heel belangrijke schakel. Maar Lille had ons ook goed gelezen en daar een oplossing voor, terwijl wij niet direct de tegenoplossing hadden. Het duurde tot de rust dat ik ze duidelijk kon maken hoe de defensieve organisatie moest staan. Daarna was het een stuk stabieler."

Ajax gaat zondag op bezoek in het Philips Stadion. Het duel tussen de nummer één en twee van de Eredivisie begint om 14.30 uur. De Telegraaf ziet dat Ten Hag flinke knopen moet doorhakken zodra Tagliafico terugkeert in de selectie. 'Met Álvarez, Klaassen en Blind leek het Amsterdamse middenveld eerder perfect in balans. Maar Gravenberch – de revelatie van de eerste seizoenshelft – slachtofferen zou ook weer wat zijn…', schreef de krant.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws