AD voorziet 'complete ineenstorting' in Eerste Divisie: 'Loodzwaar hebben ze het'

AD voorziet 'complete ineenstorting' in Eerste Divisie: 'Loodzwaar hebben ze het'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 09:55vr 26-02-2021 om 09:55

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 20:43vr 26-02-2021 om 20:43

Voor veel grote clubs uit de Keuken Kampioen Divisie dreigt 'een complete ineenstorting' door de coronacrisis. Volgens NEC-directeur Wilco van Schaik is het leed nauwelijks te overzien.

Van Schaik luidt in gesprek met het Algemeen Dagblad de noodklok. "We zijn er als clubs meesters in om een hoop stront als gouden berg te verkopen, willen maar wat graag doen voorkomen dat alles straks weer normaal wordt. Maar de situatie is veel erger dan mensen denken. Met dank aan de NOW-regelingen en de fans die massaal een seizoenkaart hebben gekocht, lijkt het alsof het zonnetje nog een beetje schijnt."

"De waarheid is dat we de zwarte wolk boven ons alleen maar vooruit aan het schuiven zijn. Om toch in de beeldspraak te blijven: er komt een genadeloos onweer aan", vervolgt Van Schaik. "We zitten in een onmogelijke spagaat. Elk jaar in de Eerste Divisie is gewoonlijk al verliesgevend voor clubs als NEC, NAC, De Graafschap en ook Almere. Maar nu, zonder inkomsten, trekken we het gewoon niet meer."

De directeur van de Nijmegenaren vreest voor overnames. "Als clubs zijn we nu dermate kwetsbaar, dat we een makkelijke prooi zijn voor koopjesjagers. Ofwel: partijen die niet duurzaam investeren, maar uit eigen gewin. Moet je niet willen. Alleen vrees ik dat clubs wél in die val gaan trappen. Uit noodzaak."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws