De Boer en Perez discussiëren over Brobbey: 'Daar gaat hij echt niet spelen'

De Boer en Perez discussiëren over Brobbey: 'Daar gaat hij echt niet spelen'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 11:42vr 26-02-2021 om 11:42

Brian Brobbey verlaat Ajax aan het einde van het seizoen, al blijft trainer Erik ten Hag hoopvol dat de negentienjarige spits in Amsterdam blijft. Kenneth Perez constateert een groot dilemma voor Brobbey, terwijl Ronald de Boer pleit voor een langer verblijf.

Brobbey is dit seizoen gemiddeld één keer per 39 minuten betrokken bij een goal, het hoogste moyenne van alle Ajax-spelers. Donderdagavond was hij in de gewonnen Europa League-return tege Lille OSC weer belangrijk als invaller door David Neres in stelling te brengen voor de 2-1.

"Brobbey weet dat hij de komende twee jaar op de bank komt te zitten, want Ajax heeft net de duurste aankoop in de geschiedenis van de club gehaald, die ook nog eens levert", reageert Perez bij ESPN. "Hij kan ook kiezen voor zijn ontwikkeling in een vertrouwde omgeving, en vervolgens kijken waar hij na twee jaar staat. De strijd met Haller kan hij op dit moment niet winnen."

De Boer pleit voor een langer verblijf van Brobbey in Amsterdam. "Ik denk dat hij naar een Europese topclub gaat, maar hij gaat daar echt niet spelen. Hij is een jong talent, dat eerst nog moet rijpen. Dan heb je in Nederland toch veel meer kansen?"

"Stel, je hebt de keuze", reageert Perez. "500 duizend euro verdienen bij Ajax en achter Haller zitten of naar Bordeaux voor drie miljoen euro per jaar." De Boer: "Dat is lastig, maar een voetbalcarrière gaat niet over drie jaar. In Nederland is de kans van slagen veel groter."

Brobbey zou volgens De Boer het pad van Danilo Pereira moeten volgen. "Ik zou een huurperiode bij FC Twente een heel goede zet vinden. Het is een leuk joch en ik hoop dat hij de beste keuze maakt, maar ik betwijfel het."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws