Update: Verdachte Bouaouzan verlaat gevangenis en mag proces in vrijheid afwachten

Update: Verdachte Bouaouzan verlaat gevangenis en mag proces in vrijheid afwachten

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 18:20vr 26-02-2021 om 18:20

Laatste update: vrijdag 5 maart 2021 om 09:45vr 05-03-2021 om 09:45

Ex-Spartaan Rachid Bouaouzan staat aankomende dinsdag voor de rechter vanwege verdenking op deelname aan een criminele organisatie. Volgens justitie heeft de aanvaller zich na het beëindigen van zijn voetbalcarrière bezig gehouden met handel in drugs en het witwassen van geld.

De 37-jarige Bouaouzan zou deel uitmaken van het imperium van de Rotterdamse drugsbaron Roger P., die in de onderwereld bekend staat onder de naam 'Piet Costa'. De oud-Spartaan zit sinds eind 2020 in de gevangenis en moet aankomende dinsdag voor de rechter verschijnen, meldt het Algemeen Dagblad. Bouaouzan staat terecht voor het smokkelen van grote partijen drugs en het witwassen van drugsgeld.

Bouaouzan, die later in zijn loopbaan uitkwam voor Wigan Athletic, NEC Nijmegen en het Zweedse Helsingborgs IF, kwam tijdens zijn carrière ook al in aanraking met justitie. De in Marokko geboren vleugelaanvaller staat vooral bekend om zijn 'benenbreker' ten opzichte van Go Ahead Eagles-speler Niels Kokmeijer op 17 december 2004. Door deze tackle moest Kokmeijer noodgedwongen zijn actieve loopbaan beëindigen. De KNVB legde de toenmalige Spartaan een schorsing van tien wedstrijden op.

Ook Sparta trok toentertijd zijn conclusie en maakte de rest van dat seizoen geen gebruik meer van Bouaouzan. Ook het Openbaar Ministerie deed nog een duit in het zakje: het OM klaagde Bouaouzan aan voor zware mishandeling, wat een primeur bleek in het Nederlandse voetbal. Bouaouzan kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden opgelegd. In 2013 hing de vleugelaanvaller zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

Update: De rechtbank heeft donderdag beslist dat Rachid Bouaouzan zijn proces in vrijheid mag afwachten, meldt het Algemeen Dagblad. De oud-voetballer wordt verdacht van drugssmokkel en witwassen van crimineel geld. Volgens de rechtbank is er te weinig bewijs voor de rol van Bouaouzan bij drugssmokkel, maar wordt hem het witwassen wel aangerekend. De oud-speler van onder meer Sparta en NEC mag van de rechtbank geen contact hebben met zijn medeverdachten tijdens afwachting van het proces.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws