FC Twente vindt twee razendsnelle antwoorden op Almelose goals: derby onbeslist

27-02-2021 22:46 Laatste update: 22:52
65

De Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente is onbeslist geëindigd, waardoor FC Twente in de race blijft voor de play-offs om Europees voetbal en Heracles voorlopig afhaakt. De thuisploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar zag de Enschedeërs in beide gevallen razendsnel reageren: 2-2.

Het verschil tussen de nummers elf en zeven van Nederland was bij aanvang zes punten. Beide ploegen openden furieus in Erve Asito: na een klein kwartier stond er al een 1-1 stand op de borden. Ismail Azzaoui opende het bal met een volley, die via doelman Joël Drommel in het net verdween. Queensy Menig reageerde echter snel met de gelijkmaker, nadat Heracles een vrije trap van de gasten onvoldoende weg had gewerkt.

In het vervolg van de eerste helft gebeurde niet veel meer, maar na rust gingen beide clubs vrolijk verder. Pierie verdedigde door het midden uit en Rai Vloet krulde de bal fraai in de verre hoek: 2-1. De gelijkmaker liet opnieuw niet lang op zich wachten: Luciano Narsingh bezorgde de bal bij Danilo, die vanuit de tweede lijn knap de bovenhoek vond.

Ook nu bleken de vroege goals geen opmaat voor een spectaculaire helft. Heracles kreeg nog de beste kansen om alsnog de overwinning te pakken. Kasper Lunding miste het doel vlak na zijn invalbeurt, Delano Burgzorg kreeg de meest opgelegde kans: de aanvaller kwam oog in oog met Drommel, maar kon zijn zenuwen niet in bedwang houden. Het bleef dus bij een 2-2 gelijkspel, waar FC Twente meer aan lijkt te hebben dan Heracles.