Uitblinker Abraham bezorgt Groningen de winst, teleurstellende rentree Velthuizen

28-02-2021 16:24
48

FC Groningen heeft na remises tegen sc Heerenveen en Feyenoord weer een wedstrijd gewonnen. Fortuna Sittard ging in Het Hoge Noorden met 1-0 onderuit door uitblinker Paulos Abraham. Piet Velthuizen maakte zijn Eredivisie-rentree, maar werd al na twintig minuten gewisseld.

Velthuizen maakte voor het eerst in ruim zes jaar zijn rentree op het hoogste niveau in Nederland, maar zal het zich dat ongetwijfeld anders hebben voorgesteld. Hij ging in de fout bij de afgekeurde 1-0 van Groningen en werd tien minuten later gewisseld vanwege een hamstringblessure. Daarvoor kreeg Fortuna drie grote kansen, die het niet wist te benutten. Groningen kwam er niet aan te pas. In het restant van de eerste helft werden nauwelijks nog kansen gecreërd.

Vroeg in het tweede bedrijf wist Groningen snel de trekker over te halen. Winteraanwinst Abraham krulde de bal knap achter Velthuizen-vervanger Alexei Koselev en bezorgde Groningen daarmee nieuwe energie.

Op het moment dat Fortuna steeds dichter in de buurt kwam van de gelijkmaker, haalde Abraham opnieuw de trekker over. Althans, zo leek het. Abraham haalde heerlijk uit vanaf een meter of twintig, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat Alessio Da Cruz daarvoor een overtreding zou hebben gemaakt. Een echt slotoffensief van Fortuna bleef uit.

Groningen verstevigt de voorsprong op FC Twente, die bedraagt nu zeven punten. Fortuna zakt naar de negende plaats.