Madueke sluit Oranje niet uit: 'Kan dat?! Dat zou wel een hele toffe optie zijn'

Madueke sluit Oranje niet uit: 'Kan dat?! Dat zou wel een hele toffe optie zijn'

02-03-2021 09:02
73

Noni Madueke ziet PSV progressie boeken en is enthousiast over de werkwijze van Roger Schmidt. De achttienjarige aanvaller prijst de samenwerking met de Duitse trainer.

"De samenwerking bevalt ontzettend goed eigenlijk. We weten wat we aan elkaar hebben en ik merk ook echt aan alles dat ik alle vertrouwen van hem en de staf krijg", zegt Madueke tegen de PSV Supporter. "Qua speelwijze, als je een goede voetballer bent denk ik dat je jezelf iedere speelwijze aan kunt leren en daar ook succesvol in kunt zijn. Voor mij maakt het ook niet uit in welk systeem we spelen, ik pas me daar redelijk eenvoudig in aan."

De Engelsman voelt zich goed bij de aanvallende speelstijl. "Wel merk ik duidelijk verandering ten opzichte van vorig seizoen qua speelstijl. Er wordt nu meer van ons verwacht, waardoor we harder moeten werken dan voorheen. Wel denk ik dat we het systeem steeds beter beginnen te beheersen, ook als team. Het feit dat we eerste zijn geworden in onze Europa League-poule en ook nog strijden om de bovenste plaatsen in de Eredivisie, doet mij denken dat we op de goede weg zijn."

Oranje
Madueke verruilde Tottenham Hotspur in 2018 voor PSV. Als hij minimaal vijf jaar in Nederland blijft, zou hij in theorie in aanmerking kunnen komen voor het Nederlands elftal. "Echt waar?! Kan dat?! Wow, dat wist ik echt helemaal niet", reageert de aanvaller. "Dat zou ook wel een hele toffe optie zijn. Ik heb echt heel veel bewondering voor het Nederlandse voetbal, dat natuurlijk ook op veel grote toernooien heel ver is gekomen. Met ook nu weer een hele talentvolle lichting die er aan zit te komen."

"Maar, als ik dus nog minstens 2,5 jaar bij PSV of in Nederland blijf, zou ik in theorie dus ook Nederland kunnen vertegenwoordigen? Ik voel me hier echt volledig thuis, dus wie weet hoe het gaat lopen in de toekomst. Mocht het een optie zijn, sluit ik het zeker niet uit", benadrukt Madueke.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie