Van de Beek onderwerp van gesprek in Manchester: 'Struggles geen verrassing'

Van de Beek onderwerp van gesprek in Manchester: 'Struggles geen verrassing'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 11:37di 02-03-2021 om 11:37

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 13:07di 02-03-2021 om 13:07

Donny van de Beek wordt niet afgeschreven in Engeland. Afgelopen weekend tijdens de Premier League-topper tussen Chelsea en Manchester United (0-0) bleef de oud-Ajacied voor de twaalfde keer dit seizoen negentig minuten op de bank, maar dat valt volgens Manchester Evening News te verklaren.

Van de Beek maakte afgelopen zomer na 41 goals en 34 assists namens Ajax voor 40 miljoen euro de overstap naar Manchester United. 'Het is uitgedraaid op een debuutseizoen om snel te vergeten op Old Trafford', concludeert Manchester Evening News.

Het lokale medium heeft uitgerekend dat Van de Beek in slechts 13,8 procent van alle Premier League-minuten op het veld heeft gestaan. In de huidige United-selectie kwamen alleen Dean Henderson, Axel Tuanzebe, Brandon Williams en Shola Shoretire minder vaak in actie.

Toch is er geen reden tot paniek, aldus Manchester Evening News. Zo heeft Kai Havertz grote moeite om in zijn eerste seizoen zijn stempel te drukken bij Chelsea, dat twee keer zoveel voor het Duitse supertalent betaalde dan United voor Van de Beek deed.

'Het is niet gek dat spelers als Van de Beek en Havertz het moeilijk hebben', klinkt het. 'Sinds september spelen United en Chelsea om de drie dagen een wedstrijd, waardoor er nauwelijks tijd is om te trainen en de spelers te laten wennen aan de speelstijl.'

'Bovendien leeft Van de Beek zijn hele United-carrière al in een bubbel als gevolg van de coronamaatregelen. Feitelijk heeft hij nog geen kans gehad om zijn nieuwe teamgenoten en de stad te leren kennen. Manchester United had waarschijnlijk meer verwacht van Van de Beek, maar in deze omstandigheden is het geen verrassing dat hij struggled.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws