Juventus overwint De Ligt-zorgen in warming-up: Zoet ziet teamgenoten onderuitgaan

Juventus overwint De Ligt-zorgen in warming-up: Zoet ziet teamgenoten onderuitgaan

02-03-2021 22:40
21

Juventus heeft opgelucht adem kunnen halen na de thuiswedstrijd tegen het bescheiden Spezia. De nummer vijftien van de Serie A deed een uur lang zeer behoorlijk mee in Turijn, maar moest daarna alsnog buigen voor de regerend kampioen: het uitvallen van Matthijs de Ligt was echter een smetje op de avond voor De Oude Dame.

De Ligt zou eigenlijk centraal achterin naast Merih Demiral postvatten, maar haakte af tijdens de warming-up. Juventus-trainer Andrea Pirlo moest vervolgens improviseren: linksback Alex Sandro nam de positie van De Ligt over en Gianluca Frabotta moest op het allerlaatste moment starten.

Juventus had voor rust de handen vol aan de Serie A-debutant, die vlak voor rust wel goed weg kwam met een schot op de paal van Cristiano Ronaldo. In de tweede helft werd de druk van de gastheren echter groter. Na een uur spelen werd de ban alsnog gebroken door Álvaro Morata én de VAR: de Spanjaard scoorde op aangeven van Federico Bernardeschi, die in eerste instantie nog werd teruggefloten wegens buitenspel.

Niet lang daarna werd het karwei ook definitief afgerond. Bernardeschi verzorgde opnieuw het voorbereidende werk en Federico Chiesa werkte de bal in twee instanties voorbij Ivan Provedel, de concurrent van Jeroen Zoet: 2-0. In de laatste minuut zorgde Cristiano Ronaldo met zijn 3-0 voor de kers op de taart. Wojciech Szczesny stopte bovendien nog een strafschop van Andrey Galabinov. Juventus komt voorlopig op zeven punten van Internazionale en op drie punten van AC Milan, maar de Milanese koploper en nummer twee spelen later deze midweek nog.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie