Breaking news

LIVE: Ajax speelt tegen zichzelf bij RKC en wordt gered door de lat

Buijs: 'Zeg het met pijn in mijn hart: denk dat hij mooie transfer gaat maken'

Buijs: 'Zeg het met pijn in mijn hart: denk dat hij mooie transfer gaat maken'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 09:23wo 03-03-2021 om 09:23

Danny Buijs vreest dat Ko Itakura na dit seizoen niet meer in het shirt van FC Groningen te bewonderen is. De Japanse verdediger, die gehuurd wordt van Manchester City, maakt indruk bij De Trots van het Noorden. 

Groningen heeft na Ajax de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie en heeft dat onder meer te danken aan de prestaties van Itakura. "We zijn heel erg blij met Ko", begint Buijs in gesprek met Voetbal International. "Hij speelt goed en is daarnaast een op en top professional, die elke dag alles in het werk stelt om beter te worden."

Itakura speelde vorig seizoen ook al bij Groningen, maar Buijs verwacht niet dat zijn club hem nóg een seizoen kan huren. "Als je kijkt hoe hij zich ontwikkelt, gaat ons dat waarschijnlijk niet nog een seizoen lukken", geeft de trainer toe. "Omdat ik hem er heel graag langer bij zou houden zeg ik het met wat pijn in mijn hart, maar ik denk dat Ko deze zomer een heel mooie transfer gaat maken."

Buijs durft niet te zeggen of Itakura de stap naar een club als Ajax of PSV aan zou kunnen. "Vind ik lastig om te zeggen. Dat hangt er ook vanaf of hij er direct zou moeten staan, of een paar maanden krijgt om zich aan te passen. Die tijd heeft hij bij ons ook nodig gehad", sluit hij af.

Mocht Itakura Manchester City aankomende zomer verlaten, zit er ook een voordeel aan voor Groningen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft een verdienmodel bedongen bij het aangaan van de huurdeal. Het contract van Itakura bij City loopt nog door tot de zomer van 2022.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Itakura klaar voor een stap hogerop?

Ja, hij is het niveau van Groningen ontgroeid
67%
Nee, hij kan beter langer bij Groningen blijven
33%
(1129 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws