PEC-voorzitter maakt Den Haag warm voor noodplan: Maar één partij die overblijft

PEC-voorzitter maakt Den Haag warm voor noodplan: "Maar één partij die overblijft"

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 13:57wo 03-03-2021 om 13:57

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser heeft een idee gelanceerd om de clubs te beschermen tegen teruglopende ticket- en seizoenkaartenverkoop. De preses hoopt op een garantstelling van de overheid en heeft zich al bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gemeld.

De Nederlandse profclubs hebben al maandenlang geen fans meer kunnen verwelkomen, maar moeten binnenkort beginnen met het aanprijzen van seizoenkaarten en business seats voor het komende seizoen. Dat belooft een hels karwei te worden, aangezien het nog niet duidelijk is wanneer er weer fans naar de stadions mogen komen. "De grote vraag is wat hun reactie wordt na een seizoen waarin ze geen wedstrijd konden bezoeken", aldus Visser in gesprek met de Stentor. "Daar maakt iedereen in het betaald voetbal zich zorgen over. Vergis je niet: als niemand komt en niemand koopt een seizoenkaart, is PEC 7 miljoen omzet kwijt."

Visser gaat er niet van uit dat dit inderdaad zal gebeuren: desondanks is hij op zoek gegaan naar een manier om mogelijke extra kosten te dekken. "Dat supporters en sponsors een deel van hun geld terugkrijgen als er komend seizoen opnieuw zonder publiek wordt gespeeld. Maar geen verzekering wil dat doen. Dan is er in feite nog maar één partij die overblijft", doelt hij op de overheid. "Degene die bepaalt of er al of niet toeschouwers in de stadions worden toegelaten."

De politiek lijkt hier positief tegenover te staan. Visser kan zich niet voorstellen dat dit voorstel wordt afgewezen. "Ook omdat het lijkt aan te slaan bij minister Tamara van Ark van VWS. Dat geld is ook niet voor ons. Het gaat naar de achterban, die het aan de club heeft gegeven in de verwachting dat wij voetbalwedstrijden organiseren waar zij heen kunnen gaan." Visser vergelijkt het met de steunmaatregelen voor de toeristische sector. "Daar heeft de overheid inmiddels ook een voucherbank voor gelanceerd (reisorganisaties kunnen met steun van de overheid vouchers aanbieden aan klanten, als hun vakantie niet door kan gaan, red.). Zo moet je dit ook zien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws