Boerhout (15): 'Alle Nederlandse topclubs geïnteresseerd, maar Ajax pakte door'

Boerhout (15): 'Alle Nederlandse topclubs geïnteresseerd, maar Ajax pakte door'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 14:15wo 03-03-2021 om 14:15

De vijftienjarige Yoram Boerhout verruilde de jeugdopleiding van sc Heerenveen eind februari voor die van Ajax. De jonge spits had een eerdere toenadering vanuit Amsterdam afgewezen en kon ook naar andere topclubs, maar heeft er bewust voor gekozen om nu wél naar Ajax te verkassen.

Toen hij dertien was, bedankte Boerhout voor de interesse van Ajax. "Ik was nog erg jong en voelde me goed op mijn plek bij Heerenveen. Ik had mijn vrienden hier, alles ging prima en ik hoefde niet per se een stap te maken", vertelt hij aan Ajax Showtime. Nadat Julian Rijkhoff van Ajax naar Borussia Dortmund was gegaan, kwam een transfer wél van de grond. "Nu was het voor mijn gevoel een hele andere soort interesse", aldus Boerhout. "Ik zocht een nieuwe uitdaging en als een club van het kaliber Ajax dan voorbijkomt, is dat de perfecte stap."

Ook Feyenoord, PSV en AZ hadden de jongeling in het vizier, maar Ajax bleek het meest slagvaardig. "Alle Nederlandse topclubs hebben wel interesse getoond. Ajax pakte echter snel door en dat maakte de keuze ook gemakkelijker. Ajax gaf mij daarmee veel vertrouwen."

Boerhout stond er goed op in Heerenveen en mocht afgelopen zomer zelfs al zijn officieuze debuut in het eerste elftal maken. De spits stond naar eigen zeggen echter 'stil in zijn ontwikkeling'. "Bij lagere teams was ik vaak één van de beste spelers van het team en daardoor mis je soms uitdaging. Bij Ajax, waar de spelers over het algemeen natuurlijk beter zijn en de trainingen van een hoger niveau, krijg ik die uitdaging wel en daarom is dit een mooie stap", redeneert hij. "Door het spelen met betere jongens zal ik zelf ook beter worden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws