Jansen krijgt mogelijk kans om gouden generatie AZ te vervangen: 'Hij kan dat'

Jansen krijgt mogelijk kans om gouden generatie AZ te vervangen: 'Hij kan dat'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 06:55vr 05-03-2021 om 06:55

Pascal Jansen hoort spoedig of AZ ook na dit seizoen met hem doorgaat. De 48-jarige trainer moest als tussenpaus dienen na het ontslag van Arne Slot begin december, maar volgens het Algemeen Dagblad mag hij hopen op een langer verblijf in het AFAS Stadion.

Jansen heeft het sentiment afgelopen maand weten te keren. Na de krappe zege op FC Emmen verlieten spelers van AZ geïrriteerd het veld, maar door de winst op Feyenoord (4-2) is de belangrijke tweede plaats weer in beeld. "Het swingt misschien niet altijd, maar als je puur kijkt naar de resultaten, dan doet Pascal Jansen het fantastisch", oordeelt Martin Haar in het AD.

"Hij is ook een heel prettige man in de omgang", vervolgt de voormalig assistent van Ronald Koeman, Louis van Gaal, Co Adriaanse, Dick Advocaat en Gertjan Verbeek. Met eerst Slot en daarna Jansen heeft AZ met die lijn van 'grote coaches' gebroken. "Jansen is iemand die de club inmiddels heel goed kent. Ik zie hem geregeld rondlopen bij de jeugd. Hij weet precies wat er bij de club wordt gevraagd."

Wel wacht Jansen een uitdaging als hij mag aanblijven bij AZ. De gouden generatie bestaande uit Teun Koopmeiners, Owen Wijndal, Calvin Stengs en Myron Boadu lijkt afscheid te nemen. "De trainer zal volgend seizoen dus met een schone lei moeten beginnen. Dat vergt weer andere kwaliteiten. Dat is misschien moeilijk, maar hij zou dat kunnen", aldus Haar.

Als AZ zondag van Vitesse wint, heeft het slechts vier punten minder dan vorig jaar toen het seizoen na 25 duels werd afgebroken. Jansen leidde zijn ploeg onder meer naar overwinningen op Feyenoord (twee keer) en PSV, maar werd wel uitgeschakeld in de KNVB Beker en de Europa League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet AZ doorgaan met Pascal Jansen?

Ja
71%
Nee
29%
(1768 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws